Poroa ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä, pippurikastikkeella ja hunajasilla juureksilla
Poro on lempeän makuista, vähä rasvaista ja hyvää lihaa, melkeenpä parasta!
Hienosyinen liha joka on mureaa ja pehmeää, pitää olla vaan varovainen paistamisen kanssa ettei paista liikaa!
Poroa ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä, pippurikastikeella ja hunajaisilla juureksilla
Tässä yksi lempi resepteistäni.
n.600g. poron sisäfilettä
öljyä ja voita
suolaa
mustapippuria
timjamia
1 pkt. ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
Leikkaa file pihveiksi, mausta ja rullaa ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla.
Paista noin 3 min. per puoli ja anna lihan vetäytyä esim. käärittynä folioon.
Pippurikastike
2 purkkia demi glacea
1 purkki kuohukermaa
2 rkl. dijon sinappia
ripaus suolaa
pippureita rouhittuna
Uunijuurekset hunajalla maustettuna
5 porkkanaa
1 palsternakka
Leikkaa juurekset, laita uunivuokaa, mausta muutamalla lusikallisella hunajaa, ripauksella suolaa ja päälle muutama nokare voita.
Paista 200 asteessa noin 20 min.
Asettele juurekset, pihvi ja kastike lautaselle, koristele puolukoilla, tummalla balsamicolla ja timjamilla.
Kommentit
Lähetä kommentti