Poroa ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä, pippurikastikkeella ja hunajasilla juureksilla





Poro on lempeän makuista, vähä rasvaista ja hyvää lihaa, melkeenpä parasta!
 Hienosyinen liha joka on mureaa ja pehmeää, pitää olla vaan varovainen paistamisen kanssa ettei paista liikaa!





Poroa ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä, pippurikastikeella ja hunajaisilla juureksilla



Tässä yksi lempi resepteistäni.


n.600g. poron sisäfilettä

öljyä ja voita

suolaa

mustapippuria

timjamia

1 pkt. ilmakuivattua kinkkua tai pekonia



Leikkaa file pihveiksi, mausta ja rullaa ilmakuivatulla kinkulla tai pekonilla.


Paista noin 3 min. per puoli ja anna lihan vetäytyä esim. käärittynä folioon.




Pippurikastike

2 purkkia demi glacea

1 purkki kuohukermaa

2 rkl. dijon sinappia

ripaus suolaa

pippureita rouhittuna



Uunijuurekset hunajalla maustettuna


5 porkkanaa

1 palsternakka


Leikkaa juurekset, laita uunivuokaa, mausta muutamalla lusikallisella hunajaa, ripauksella suolaa ja päälle muutama nokare voita.


Paista 200 asteessa noin 20 min.


Asettele juurekset, pihvi ja kastike lautaselle, koristele puolukoilla, tummalla balsamicolla ja timjamilla.








Kommentit

Suositut tekstit