Afrikkalaisittain maustetut lihapullat mausteisessa tomaattikastikkeessa ja paistettua riisiä
Mieleni alkoi tekemään jotain mausteista, tulista..ja tietenkin herkullista..Taas piti katsoa jääkaapin ja kuivakaapin sisältö..alkaa kehittelee. Se on ehkä kivointa ja kehitin tämän reseptin.
Käytän tässä afrikaisille tuttuja mausteita joita käytetään niiden ruuissa ja ne antoivat nimen lihapulille.
Kiinnostaa muutenki etniset keittiöt, niiden taito käyttää oikeita mausteita, yrttejä ja kasviksia.
Kannattaa käydä lukemassa vähän afrikkalaisesta keittiöstä
ja netti on sitä pullollaan..tietoa ja ihania ohjeita.
Tämä on vaan minun versioini :)
Afrikkailaisittain maustetut lihapullat
600g Naudanjauhelihaa
2 kananmunaa
1,5 dl. korppujauhoja
1 dl. vettä
2tlk. suolaa
1rkl.sokeria
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sipuli, pieneksi hakattuna ja paistettuna
1tlk. paprikajauhetta
mauan mukaan tuoretta tai kuivattua chiliä
1tlk. kuminan siemeniä jauhettuna
puolikkaan sitruunan mehu
1tlk. tuoretta inkivääriä inkivääriä raastettuna
Laita astiaan vesi, rikotut kanamunat ja korppujauhot, anna turvota.
Paista sillä välin pilkottu sipuli pannulla sipuli pannulla ja lisää mausteet, herättele hetki.
Anna jäähtyä ja lisää jauhelihan joukkoon.
Sekoita jauheliha mukaan ja anna hetki maustua.
Pyöritte lihapullia valmiiksi odottamaan paistoa.
Paista voissa ja öljyn seoksessa, mieluiten kasarissa.
Kun olet paistanut lihapullat lisää pannulle pullien päälle :
2 purkkia muttitomaattimurskaa
mustapippuria
ripaus sokeria
ripaus samoja mausteita kun lihapullissa.
Laita kansi päälle ja anna hautua kastikkeessa miedossa lämmössä noin 30 min.
Keitä sillä välin riisi ja kun riisi on valmis voit vielä paistaa sitä pannulla tilkassa öljyä hetken.
Jos haluat tarjotessa voit tarjota vieraille smetanaa tulisuuden tasaamiseksi ja tuomaan hieman samettista makua!
Hyvää ruokahalua!
Kommentit
Lähetä kommentti