Paella Danielan tapaan
Tästä reseptistä tulee mieleen oma ensimmäinen ulkomaan matkani teneriffalla, olimme kaupungissa los gigantes, ihana rauhallinen paikka. Paellahan on espanjalaisien kansallisruokaa.
Varasimme pienen risteilyn merirosvoteemalla, sain siellä ensikosketuksen oikeeseen paellaan, joka maistu niin hyvälle keskellä merta, vieno tuuli koskettaa kasvoja ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta, seurana delfiinejä, ei voi olla sen täydellisempää hetkeä.
Paella
0,5 dl. öljyä oliivi tai rypsi
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 paprikaa, punanen ja vihreä
3 dl. risottoriisiä/pitkäjyvästä riisiä
puolikas sitruuna tai 1 lime
8-9 dl.kasvislientä
2 dl.valkoviiniä
1g. sahramia
1tlk. kurkuma
oliiveja mauna mukaan
suolaa maun mukaan, muista kasvisliemessä jo suolaa.
1 tlk.mustapippuria
n.500g äyriäisiä ja kanaa (paistettuna)
kirsikkatomaattia koristeeksi ja yrttiöljyä
lehtipersiljaa ja sitruunan viipaleita
Laita öljy pannulle , lisää sipulit, paprika ja paista kauniin kuultavaksi, lisää riisit.
Kuullota muutama minuutti ja lisää osa kasviliemestä. Sekoita riisiä ja lisää nestettä vähitellen mukaan.
Kun riisi alkaa olee valmista lisää sitruunan mehu ja mausta.
Lisää äyriäiset ja anna hautua noin 5 min että äyriäiset lämpenee!
Koristele annos lehtipersiljalla, sitruunan viipaaleella, oliiveilla, yrttiöljyllä ja kirsikka tomaateilla.
Tässä muutama kuva matkaltani
Tuli nii ikävä tuonne.. <3 mahtava reissu
Kommentit
Lähetä kommentti