Paella Danielan tapaan


Tästä reseptistä tulee mieleen oma ensimmäinen ulkomaan matkani teneriffalla, olimme kaupungissa los gigantes, ihana rauhallinen paikka. Paellahan on espanjalaisien kansallisruokaa.
Varasimme pienen risteilyn merirosvoteemalla, sain siellä ensikosketuksen oikeeseen paellaan, joka maistu niin hyvälle keskellä merta, vieno tuuli koskettaa kasvoja  ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta, seurana delfiinejä, ei voi olla sen täydellisempää hetkeä.





Paella


0,5 dl. öljyä oliivi tai rypsi

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

2 paprikaa, punanen ja vihreä

3 dl. risottoriisiä/pitkäjyvästä riisiä

puolikas sitruuna tai 1 lime

8-9 dl.kasvislientä

2 dl.valkoviiniä

1g. sahramia

1tlk. kurkuma

oliiveja mauna mukaan

suolaa maun mukaan, muista kasvisliemessä jo suolaa.

1 tlk.mustapippuria

n.500g äyriäisiä ja kanaa (paistettuna)

kirsikkatomaattia koristeeksi ja yrttiöljyä

lehtipersiljaa ja sitruunan viipaleita




Laita öljy pannulle , lisää sipulit, paprika  ja paista kauniin kuultavaksi, lisää riisit.

Kuullota muutama minuutti ja lisää osa kasviliemestä. Sekoita riisiä ja lisää nestettä vähitellen mukaan.

Kun riisi alkaa olee valmista lisää sitruunan mehu ja mausta.

Lisää äyriäiset ja anna hautua noin 5 min että äyriäiset lämpenee!

Koristele annos lehtipersiljalla, sitruunan viipaaleella, oliiveilla, yrttiöljyllä ja kirsikka tomaateilla.










Tässä muutama kuva matkaltani


















Tuli nii ikävä tuonne.. <3 mahtava reissu

Kommentit

Suositut tekstit