Pekoniin käärittyä paprikaa, paahdettua halloumia salaatilla, dijon salaattikastiketta ja appelssiini-kaneli-lime smoothie




Tiistai illan herkkuja


Pekoniin käärittyä paprikaa, paahdettua halloumjuustoa salaatilla ja dijon kastikeella


Salaattiin tarvitset:


0,5 kg. jäävuorisalaattia

1 kpl. kurkkua

Rasia kirsikkatomaattia

2 kpl. punasipulia

1 kpl. punasta paprikaa

1 pkt. pekonia

 1 kpl. keltasta paprikaa siivuina

 1 pkt. halloumjuustoa


Pilko salaatin ainekset haluamallasi tavalla.

Paahda halloumia  ja pekoniin käärittyjä paprikan siivuja uunissa 220 astetta, noin 15 min.


Koristele timjamilla tai muilla yrteillä ja tuomaan lisää makua. 



Tarjoile itse tehdyn dijon kastikkeen kanssa.











Dijon salaattikastike


2 rkl.dijon sinappia

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa

2 rkl. etikkaa

2 rkl. sokeria

1 rkl. limen mehua

noin. 2dl. rypsiölyä



Sekoita muut aineet kulhossa paitsi öljy.

  vispilöi ja lisää öljy varovasti, ohuena nauhana. 











Appelssiini-kaneli-lime smoothie



1 purkki rahkaa

1 appelsiini kuorittuna

0,5 tlk. kanelia

2 rkl. sokeria

1 limen mehu



Sekoita kaikki blederissä, samettiseksi smoothieksi.

Lisää tarvittaessa sokeria.



Koristele appelsiinin viipaleilla ja kanelilla.











Kommentit

Suositut tekstit