Karjalanpiirakat

IHANAT mummin reseptillä tehdyt karjanpiirakat

pohja:

2,5dl.vettä
suolaa
4-5 dl. ruisjauhoja
1dl. vehnäjauhoja
0,5 dl. öljyä

puuro:

1l.maitoa
2dl. puuroriisiä
nokare voita
suolaa
ja ripaus sokeria

Aloita keittämällä puuro ja anna jäähtyä.

Tee seuraavaksi taikina, kun saat taikinan vaivattua laita se ainakin puoleksi tunniksi kelmun sisällä jääkaappiin lepäämään. Taikinan levättyä ala kaulitsemaan ohuita pieniä pohjia, mitä ohuempia sen parempia.

Laita jokaiseen pohjaan noin 1-2 rkl. puuroa.

Rypytä piirakat ja laita kuumaan uuniin 260 astetta noin 10 min.

OLE varovainen, ettei piirakat pala ja uunista tultua levitä piirakoille maito/voi liemi (sulatettua voita ja maitoa) ja peitä leivinliinalla hetkeksi. Ja sit eikun syömään <3 aivan ihania!




Kommentit

Suositut tekstit