Pinaatti-fetapiirakka

   Pinaatti-fetapiirakka

Pohja: 

250g.rahkaa
250g.pehmeää voita
4dl. vehnäjauhoja
1tlk.leivinjauhetta

Nypi aineet keskenään ja anna levätä noin puol tuntia kelmussa jääkaapissa.

Taikinan levättyä levitä taikina sormin piirakkapohjaan ja esipaista uunissa 200 asteessa noin 10min.


Täyte:

1 purkki fetaa
1 litra tuoretta tai 150g. pakastettua pinaattia
2 kynttä valkosipulia
1 sipuli
mustapippuria
3 munaa
2 dl. kuohukermaa
1dl. maitoa


paista sipulit ja valkosipulit öljyssä pannulla, lisää tuore tai sulatettu pinaatti ja freesaa.

sekoita munat, juusto ja kerma-maitoseos keskenään ja lisää paistettuun pinaatti-sipulit seokseen.

Lisää seos esipaistetun piirakan päälle ja laita uuniin 200 asteeseen noin 25-30 min. 

piirakkaan ei tarvitse lisätä suolaa, feta tuo tarpeeksi suolaisuutta.





Kommentit

Suositut tekstit