Kun ei mikää riitä
Leivoin jo sämpylät mutta teki mieli leipoa lisää niin tein myös suolaisen piirakan. Kaikkea mitä kaapista löytyi piirakan. Ajatus lähti kun viikonlopun perunasosetta oli jäänyt että miten voisin hyödyntää sen leivonnassa.
Tässä muutama vinkki:
suolainen tai makea piirakkapohja
perunapiirakka
rieska/sämpylä
sosekeitto
perunavelli
soselaatikko
letut
vohvelit
Itse halusin sen hyödyntää sen piirakan pohjassa. Rakenne ja maku oli erittäin hyvä!
FETA-YRTTI-TOMAATTIPIIRAKKA
Pohja:
3 dl perunasosetta
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 isoa tomaattia
200 g fetajuustoa
tuoretta ruohosipulia
tuoretta korianteria
timjamia
2 kpl kanamunaa
vähän suolaa
mustapippuria
2 dl kuohukermaa
Aloita laittamalla uuni 200 asteeseen.
Sekoita pohjan aineet keskenään ja nypi taikina tasaiseksi. Lisää jauhoa tarvittaessa.
Levitä taikina vuokaan ja esipaista uunissa noin 5 min.
Pilko sillä aikaa tomaatit ja yritit. Sekoita kerma, mausteet ja kanamunat.
Ota pohja uunista, lisää tomaatit, yritit ja murustele feta. Lopuksi päälle kerma-kanamunaseos ja uuniin kunnes piirakka on kypsä. n.20-30min.
Koristele piirakka vielä tuoreella korianterilla ja pinjansiemenillä.
Kommentit
Lähetä kommentti