Sunnuntain leipomista
Ihanaa sunnuntaita
Sunnuntai on ihana ku saanu olla vaan yökkäri päällä, nukkuu pitkään ja juoda aamukahvit sängyssä.
Kun ei oo kiire mihinkään. Sängyssä maatessani mietin mitä jääkaapis on ja kuivakaapis kun tekis mieli leipoo jotain hyvää , kokeilla jotain ihan uutta. Mielessä oli tehdä hamppurouhe-chiansiemensämpylöitä mutta teinki rahkasämpylöitä. Hamppurouhe-chiansiemensämpylöitä leivon ensi viikolla ja laitan teille sitten reseptiä, kokeilin jo kerran ja hyviä oli.
Mutta nyt näihin rahkasämpylöihin, ne oli helppo tehdä ja oikein suli suussa, rakenne kuohkee ja ilmava.
RAHKASÄMPYLÄT
n.10kpl.pellilinen
125 g maustamatonta rahkaa
1,5 dl maitoa
puolikas tuorehiiva
1,5,dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
50 g sulatettua voita
n.5 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maitoa lämpimäksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää rahka, suola ja hunaja.
Lisää vehnäjauhoa vähän kerrallaan, kaurahiutaleet, sulatettu voi ja vaivaa taikinaa hetki. Taikina saa olla ihanan pehmeää mutta niin että se on helposti vaivattavaa ja irtoaa kulhosta.
Anna taikinan levätä leivinliinalla peitettynä kulhossa n. 45min.
Leivo sämpylöiksi ja anna vielä kohota liinan alla pellillä noin 30min.
paista 200 asteessa kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
Kommentit
Lähetä kommentti