Paluu ruuanlaittoon
Hei pitkästä aikaa,
Ihan ruostees mutta koitetaan nyt ryhdistäytyy ja herättää tämän mun pienen rakkaan blogin. Olen kyllä leiponut ja ylensyönyt mutta ei ole ollut inspiraatiota kirjotella tai oikein otta kuviakaan. Nyt on taas pitkästä aikaa innostunut fiilis ! Olin lomalla siskon luona, kehittelin savuhärkäjuustokakun ja alla resepti! Oli erittäin hyvää ja muunneltavissa niillä raaka-aineilla joista itse pidät!
SAVUHÄRKÄJUUSTOKAKKU
POHJA:
100 g hapankorppuja murskattuna
50 g sulatettua voita
KOSTUTUS:
0,5 dl. kasvislientä (ei ole pakollinen jos tykkää rapeammasta pohjasta)
TÄYTE:
5 kpl. liivatelehtiä + 1 rkl kiehuvaa vettä
2 dl kuohukermaa vatkattuna
200 g maustamonta tai maustettua tuorejuustoa
200 g kylmäsavuhärkää (leikkele)
maun mukaan tilliä/ ruohosipulia
pieneksi pilkottua punasta paprikaa ja punasipulia
puolikas sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
maista onko mausteet kohillaan ja lisää tarvittaessa.
KORISTELUUN:
200 g kylmäsavuhärkää
punaista suippopaprikaa
tilliä/ yrttejä
rosepippuria
hapankorpun palasia
VALMISTUSOHJE:
leikkaa irtopohjavuon (halkaisija 24cm) pohjalle pohjankokoinen leivinpaperin pala.
Hienonna hapankorput ja sulata voi, sekoita. Taputtelen vuon pohjalle ja halutessasi voit kostuttaa sen kasvisliemellä.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5min. Purista vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Vatkaa kuohukerma ja sekoita tuorejuuston ja muiden aineiden kanssa. Lisää liivate sekä loput aineet.
Kaada täyte vuokaan, peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tajoiluvadille.
Koristele haluamallasi tavalla!
SAVUHÄRKÄJUUSTOKAKKU
POHJA:
100 g hapankorppuja murskattuna
50 g sulatettua voita
KOSTUTUS:
0,5 dl. kasvislientä (ei ole pakollinen jos tykkää rapeammasta pohjasta)
TÄYTE:
5 kpl. liivatelehtiä + 1 rkl kiehuvaa vettä
2 dl kuohukermaa vatkattuna
200 g maustamonta tai maustettua tuorejuustoa
200 g kylmäsavuhärkää (leikkele)
maun mukaan tilliä/ ruohosipulia
pieneksi pilkottua punasta paprikaa ja punasipulia
puolikas sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
maista onko mausteet kohillaan ja lisää tarvittaessa.
KORISTELUUN:
200 g kylmäsavuhärkää
punaista suippopaprikaa
tilliä/ yrttejä
rosepippuria
hapankorpun palasia
VALMISTUSOHJE:
leikkaa irtopohjavuon (halkaisija 24cm) pohjalle pohjankokoinen leivinpaperin pala.
Hienonna hapankorput ja sulata voi, sekoita. Taputtelen vuon pohjalle ja halutessasi voit kostuttaa sen kasvisliemellä.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5min. Purista vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Vatkaa kuohukerma ja sekoita tuorejuuston ja muiden aineiden kanssa. Lisää liivate sekä loput aineet.
Kaada täyte vuokaan, peitä tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tajoiluvadille.
Koristele haluamallasi tavalla!
Kommentit
Lähetä kommentti