Kun ei mikää riitä




Leivoin jo sämpylät mutta teki mieli leipoa lisää niin tein myös suolaisen piirakan. Kaikkea mitä kaapista löytyi piirakan. Ajatus lähti kun viikonlopun perunasosetta oli jäänyt että miten voisin hyödyntää sen leivonnassa.




Tässä muutama vinkki:


suolainen tai makea piirakkapohja
perunapiirakka
rieska/sämpylä
sosekeitto
perunavelli
soselaatikko
letut
vohvelit
 

Itse halusin sen hyödyntää sen piirakan pohjassa. Rakenne ja maku oli erittäin hyvä!









FETA-YRTTI-TOMAATTIPIIRAKKA







Pohja:


3 dl perunasosetta

150 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte:


3 isoa tomaattia

200 g fetajuustoa

tuoretta ruohosipulia

tuoretta korianteria

timjamia

2 kpl kanamunaa

vähän suolaa

mustapippuria

2 dl kuohukermaa








Aloita laittamalla uuni 200 asteeseen.


Sekoita pohjan aineet keskenään ja nypi taikina tasaiseksi. Lisää jauhoa tarvittaessa.
Levitä taikina vuokaan ja esipaista uunissa noin 5 min.


Pilko sillä aikaa tomaatit ja yritit. Sekoita kerma, mausteet ja kanamunat.


Ota pohja uunista, lisää tomaatit, yritit ja  murustele feta. Lopuksi päälle kerma-kanamunaseos ja uuniin kunnes piirakka on kypsä.  n.20-30min.


Koristele piirakka vielä tuoreella korianterilla ja pinjansiemenillä.




Kommentit

Suositut tekstit