Naudan sisäfilepihvi, pippurikastike ja yrtti lohkoperunat

Heippa kanssa herkkuttelijani!



Eilen kaupassa käydessäni himoitsin kunnon lihaa pitkästä aikaa ja löysinki aivan ihanan punaista, tuoretta sisäfilettä..aloin rakentaa kokonaisuutta ja keräilin tarvitsemani ruoka-aineet koriin..mikä voi olla sen parempaa ku mehukas pihvi kunnon  pippurikastikeella ja lempi perunoikseni leimaantuneet yrttiset perunalohkot uunissa. Ollaan koitettu syödä terveellisesti ja kevyesti tässä, mutta kyllä nyt pitää kunnon herkkuja välillä saada ja varsinki kun on pieni miniloma töistä! Ja ettei tämä nyt ihan överiksi menisi nii kai sitä nyt leipookkin saa kun sille tuulelle sattuu..joten uunisss on nyt tulossa aprikoosi juustokakku ihanalla murealla keksipohjalla..mä niin tiedän mitä teen illemmalla ;)  joten nyt kaikista näistä löpinöistä asiaan ja haluun jakaa myös tämän reseptin kanssanne. Klassikko annos mutta minun tavallani!


Ota file, putsaa kalvoista ja leikkaa sisäfileestä kunnon pihvit n.5cm. ( n.150g/hlö. ) Anna olla huoneen lämmössä noin tunnin verran. Painele kämmenillä pihviä vähän kasaan.

Tässä vaiheessa teen muut lisukkeet eli tänään oli yrttisiä perunalohkoja uunissa.


N.1kg pestyjä, lohkottuja kuorellisia perunoita

1 tlk. Oreganoa

1tlk.timjamia

1tlk.basilicaa (kuivattuja yrttejä)

Rouhase suolaa mauan mukaa ja mustapippuria.

Oliiviöljyä

Sekoita perunat, mausteet ja öljy kulhossa ja laita uuniin pellille leivinpaperin päälle.
240 astetta välillä käännellen noin 30min. Perunat saavat kunnon värin ja rapeuden.


Sitten tein kastikkeen:

1 purkki kuohukermaa

2dl. Vettä

1 ruokalusikallinen maizenaa (pieneen määrään vettä sekotettuna)

1rkl. Soijakastiketta

1rkl. Dijon sinappia

Reilusti mustapippuria ja ripaus timjamia.

Suolaa jos koet maun olevan liian pliisu.

Sekota kaikki aineet kattilassa ja suurusta maizenalla.
Laita kastike sivuun.


Laske uunin lämpötila 150 asteeseen kun perunat alkaa olemaa  kauniin ruskeita.


Sitten takasin itse pihviin:

Ota kunnon pannu levylle, nokare voita ja tilkka öljyä. (Enintään kaksi pihviä per pannu) paista suht koht kuumassa. Ei liian kuumassa ettei pala eikä kylmässä pannussa tai liha keittyy ja harmaantuu. Eli se kultainen keskitie ylinopeudella ;)

Paista pihveihin kaunis ruskea pinta, kääri pihvit folioon, mausta pihvit suolalla, mustapippurilla (halutessa valkosipulia) ja laita uuniin n.5-10min. Ja uunista ottaessa anna levätä huoneenlämmössä folion sisällä n.10min.ennen tarjoilua.

Laita pannuun jossa olet paistanut pihvit n.1dl.vettä ja keitä hetki kasaan. Saat ihanan liemen ja maun kastikkeelle. Lisää neste kastikkeeseen. Keitä kastiketta hetki ja sekoita. Jos jää liian löysäksi lisää maizena/vesi seosta varovasti.

Noniin..eli perunat alkais olee valmiit ja kastikekki kivasti poreilee..ja pihvit lepää pöydällä..kaunis kattaus ja ihana ystävä kruunaa tämän juhlaillallisen!! Herkullisia hetkiä ja onnistumisen iloja!!!










Kommentit

Suositut tekstit